Biotermékek, melyek gyorsíthatják a fogyókúrád

A kókuszolaj

Fogyókúránk során a napraforgóolajat érdemes kókuszolajra cserélni. A sütést-főzést végezzük kókuszolajjal, salátáinkat pedig bolondítsuk meg pár csepp hidegen sajtolt olajjal, olívaolajjal, repceolajjal vagy akár napraforgóolajjal. Ügyeljünk arra, hogy - a változatosság jegyében - többféle olajat is fogyasszunk!

Biotermékek, melyek gyorsíthatják a fogyókúrád
 

A kókuszolajból nyert energiát a szervezet rögtön felhasználja. Ha kis mennyiségben használjuk, nem fogunk felesleges energiát bevinni, így az nem fog lerakódni. További előnye a kókuszolajnak, hogy hevítés hatására sem keletkeznek benne káros anyagok.

A stevia

A stevia a dél-amerikában őshonos növény, melyet édesítésre és sebgyógyításra használnak az ott élő népek már évszázadok óta. A stevia kiváló azon fogyókúrázók számára, akik nem akarnak lemondani az édes ízekről. A stevia ugyanis nullkalóriás és glikémiás indexe is nulla, tehát egy olyan édesítőről van szó, ami nem hízlal és nem emeli meg a vércukorszintet.

A nyírfacukor

A nyírfacukor vagy xilit egy olyan cukoralkohol, aminek a glikémiás indexe szintén nagyon alacsony, mindössze 7, ráadásul 40%-kal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a finomított cukor. A xilitet nyírfából és kukoricsutkából is elő lehet állítani. Fogyókúrázóknak és cukorbetegeknek egyaránt javasolt a cukrot xilitre cserélni.

Az eritrit

Az eritrit ugyancsak egy természetes édesítőszer, cukor, melasz vagy keményítő erjesztésével állítják elő. Az erjesztést nem patogén organizmusokkal végzik. Az erjesztett végterméket hevítéssel fertőtlenítik, majd ioncseréléssel, aktív szénnel és ultrafiltrálással megtisztítják és kristályosítják. Az eritrit édesítőereje 60-80%-os a cukoréhoz képest, így valamivel többet kell belőle használni, viszont glikémiás indexe 0, tehát egyáltalán nem emeli a vércukorszintet.

Fogyókúrás termékek rendelése

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1820 Ft
Megnézem

Multi 4U Eritrit 1000g

Multi 4U Eritrit 1000g

Nulla kalóriás, növényi eredetű, természetes édesítőszer. Glikémiás indexe 0, nem emeli meg az inzulin- és vércukorszintet.

Ár: 1895 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!